Rika Travel

Μαζί απο το 1959

Λίμνη Δόξα – Στυμφαλία

Μονοήμερη Εκδρομή

Μονοήμερη Εκδρομή Λίμνη Δόξα – Στυμφαλία
Αναχωρήσεις : 18/10, 28/10
Τιμή κατ‘ άτομο : 20 ευρώ

.

Εκδρομές στην Ελλάδα

Ταξίδεψε μαζί μας σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Μονοήμερη Εκδρομή Λίμνη Δόξα – Στυμφαλία

Μια τεχνητή ορεινή λίμνη που στα γαλαζοπράσινα νερά της καθρεφτίζονται ο επιβλητικός όγκος της Ντουρντουβάνας και τα πολύχρωμα μεικτά δάση της ορεινής Κορινθίας. Η λίμνη Δόξα βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο του νομού Κορινθίας, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα με τον νομό Αχαΐας. Στα δυτικά της λίμνης βρίσκεται το διάσελο του Κυνηγού που χωρίζει την Ντουρντουβάνα από τον υπόλοιπο Χελμό, στα βόρεια υψώνονται οι κορυφές Γαϊδουρόραχη, Αετοφωλιά και Προφήτης Ηλίας και στα ανατολικά και στα νότια απλώνεται η μεγάλη κοιλάδα του Φενεού. Η λίμνη Δόξα βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, καλύπτει μια έκταση 480 στρεμμάτων και η χωρητικότητα της φτάνει τα 5 εκατ. κυβικά μέτρα νερού. Η περίμετρος της, που διακρίνεται για τις εναλλαγές στο τοπίο με τα βράχια, τα υγρολίβαδα και τις καλαμιές, φτάνει τα 3,8 χλμ. Πρόκειται για μια σχετικά βαθιά λίμνη για το μικρό της μέγεθος,….δείτε περισσότερα


Εκδρομές στην Ελλάδα

Ταξίδεψε μαζί μας σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Μονοήμερη Εκδρομή Στα Καλάβρυτα

Θα περάσουμε από το Διακοπτό και θα ανηφορίσουμε προς το Μέγα Σπήλαιο που βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιάς και σε ύψος 924 μέτρων. Χτίστηκε το 362 από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς, Συμεών και Θεόδωρο οι οποίοι είδαν ξεχωριστά ο καθένας μια οπτασία με την εντολή να μεταβούν στην Αχαΐα και να βρουν την ιερή εικόνα της Παναγίας από μαστίχα και κερί, φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Οι τοίχοι της εκκλησίας στο μοναστήρι καλύπτονται με νωπογραφίες από το 1653. Επίσης εκεί φυλάσσονται και χειρόγραφα Ευαγγέλια και άμφια.
Επόμενη στάση μας η μονή της Αγίας Λαύρας, που ιδρύθηκε το 10ο αιώνα από έναν ερημίτη. Κάηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους το 1585 και το 1827 και από τους Γερμανούς το 1943.

 
 
 

Rikatravel

«Τα Καλάβρυτα και η ευρύτερη περιοχή αποτελούν τουριστικό θέρετρο για όλες τις εποχές του χρόνου» Τόπος με ιστορία και απαράμιλλες φυσικές ομορφιές, προσελκύει επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.Χιλιάδες χρόνια, ο Βουραϊκός ποταμός ξεκινάει το ταξίδι του από Καλάβρυτα, διατρέχει το ομώνυμο φαράγγι και καταλήγει στο Διακοπτό, στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου.

Πριν από 120 περίπου χρόνια, ο οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού-Καλαβρύτων, ξεκινώντας από την παραλιακή πόλη του Διακοπτού και παράλληλα με τα χνάρια του ποταμού, έφτιαξε γέφυρες, τρύπησε σήραγγες, έριξε «δόντια» και κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι τα Καλάβρυτα.

Από τότε και μέχρι σήμερα, ο Βουραϊκός ποταμός και ο Οδοντωτός πορεύονται μαζί. Το τραινάκι ενσωματώθηκε τόσο καλά στο φυσικό περιβάλλον, που μοιάζει σαν να ήταν πάντα εκεί. Ο τρόπος της κατασκευής του δεν επιβάρυνε το οικοσύστημα του φαραγγιού. Με το ξύλο και την πέτρα της περιοχής, οι τεχνικοί έκαναν για χάρη του τραίνου έργα που νομίζεις ότι τα έφτιαξε η φύση από μόνη της.


 
 
 
 
 

Καστόρειο

Μονοήμερη Εκδρομή

Καστόρειο
Μονοήμερη εκδρομή
Αναχωρήσεις : 11/10,25/10,08/11,22/11
Tιμή κατ΄ άτομο : 20 €
Τα χωριά ΠΑΡΔΑΛΗ, ΚΟΝΙΔΙΤΣΑ, ΣΕΛΑΣΙΑ, ΠΕΛΑΝΑ είναι κάποια από τα πολλά χωριά που θα συναντήσουμε στο πέρασμα μας
Και επιτέλους φθάνουμε εκεί Που ο Θεός αγαπούσε το χαβιάρι, στο ΚΑΣΤΟΡΕΙΟ… δείτε περισσότερα

 
 
 

Καστόρειο Φθινοπωρινη Μονοήμερη εκδρομή

Στο Καστόρειο βρίσκονται πολλά φαράγγια τα οποία κατεβάζουν τα νερά του Ταυγέτου στον Ευρώτα και στα οποία μπορείτε να περιηγηθείτε. Είναι πανέμορφα, καταπράσινα και τα περισσότερα προσβάσιμα. Μέσα σε αυτά τα φαράγγια υπάρχουν ερείπια από παλαιους οικισμούς, νερόμυλους, υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, ασκηταριά, σπηλιές, ….δείτε περισσότερα


 
 
 
 
 
 

Καστάνιτσα

Μονοήμερη Εκδρομή

Η Καστάνιτσα είναι ένα από τα αρχαιότερα υπάρχοντα ορεινά Κυνουριακά χωριά του Πάρνωνα και σύμφωνα πάντα με τα γραπτά κείμενα και το αρχαιότερο Τσακωνοχώρι. Για τους Τσάκωνες πρώτος κάνει λόγο τον 9ο αιώνα μ.Χ. ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Κων/νος ο Πορφυρογέννητος. Περί το 1000 μ.Χ. οι Τσάκωνες που απέμειναν από τις μεγάλες επιδρομές των Σλαύων άρχισαν το ειρηνικό τους έργο, απαραίτητο για την επιβίωσή τους. Λίγα χρόνια αργότερα – το έτος 1293 μ.Χ.- κάνει την επίσημη γραπτή του εμφάνισή του το πρώτο τσακωνοχώρι, η Καστάνιτσα.
Οι Καστανιστιώτικες παραδόσεις αναφέρουν πως το χωριό προήλθε από την συνένωση δύο οικισμών, του Πενταλώνα και του Μπεζενίκου, τα ερείπια του οποίου διατηρούνται και σήμερα στην περιοχή της Κοντολινάς. Η μεταστέγαση των δύο αυτών οικισμών πιστεύεται πως έγινε πριν την Φραγκοκρατία (1204), στην σημερινή τοποθεσία , που για την εποχή εκείνη ήταν πέρασμα στρατηγικής σημασίας που ένωνε την Αργολίδα με την Λακωνία. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο και οι Βυζαντινοί έχτισαν στην κορυφή του μικρού λόφου του χωριού Πύργο, που είχε τον έλεγχο του περάσματος. Την ίδια μάλιστα εποχή πρέπει να είχε χτιστεί και το κάστρο της Κουτουπούς, τα ερείπια του οποίου υπάρχουν και σήμερα στην ομώνυμη τοποθεσία.

 
 
 

Καστάνιτσα – Λουτρά Ωραίας Ελένης

Θα επισκεφθούμε το στολίδι του χωριού, την έκθεση των Παραδοσιακών Επαγγελμάτων, το ανανεωμένο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα-Μουστού, το μεσαιωνικό Κάστρο , την πολιούχο εκκλησία Μεταμόρφωση του Σωτήρος με το μοναδικό τέμπλο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια του χωριού.

Έπειτα, θα αναχωρήσουμε για τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης. Οφείλουν το όνομά τους στις πηγές γλυκού νερού που υπάρχουν δίπλα στη θάλασσα, όπου πιστεύεται ότι έκανε τα μπάνια της η Ωραία Ελένη, η όμορφη βασίλισσα της Σπάρτης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε το μπάνιο μας και το μεσημεριανό μας φαγητό στα όμορφα ταβερνάκια της περιοχής.

Αναχώρηση για την επιστροφή και άφιξη αργά το απόγευμα με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Άφιξη στο Σύνταγμα και τέλος εκδρομής