Πράγα 28 Οκτωβρίου: 8ήμερη οδική εκδρομή με αναχώρηση στις 24/10/2026. Γνωρίζουμε επίσης το Κάρλοβυ Βάρυ, τη Δρέσδη, τη Βουδαπέστη, τη Βιέννη και την Μπρατισλάβα.
Δρέσδη – Βουδαπέστη – Βιέννη – Μπρατισλάβα
8ήμερη οδική εκδρομή
Αναχώρηση: 24/10/2026
Άλλες αναχωρήσεις 2026: 14/11, 28/11, 23/12 (XMAS)
Για τις εορταστικές αναχωρήσεις, δείτε το αντίστοιχο πρόγραμμα και την τιμή από τον σύνδεσμο της ημερομηνίας.
Τιμή συμμετοχής: 695€
Διαφορά μονόκλινου: 245€
Αρχικά, συγκέντρωση και αναχώρηση για το Νις στις 06:00. Στη διαδρομή κάνουμε στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη το απόγευμα στο Νις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τη Βουδαπέστη. Αρχικά, περνάμε έξω από το Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας. Στη συνέχεια, φτάνουμε στην Ουγγαρία, στην πόλη Σεγκέντ. Έπειτα, το απόγευμα φτάνουμε στην πανέμορφη Βουδαπέστη. Μετά την άφιξη στο ξενοδοχείο, ακολουθεί δείπνο. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε προαιρετική κρουαζιέρα στον Δούναβη. Από το ποτάμι θα δείτε το Κοινοβούλιο με τον βραδινό φωτισμό του και τις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με την Πέστη.
Παράλληλα, θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη και τον Πύργο των Ψαράδων. Επίσης, θα γνωρίσουμε τον ναό του Αγίου Ματτία και τον λόφο Γκέλλερτ μέσα από τη βραδινή ξενάγηση. Στον ναό του Αγίου Ματτία οι Ούγγροι βασιλιάδες πραγματοποιούσαν τις στέψεις τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρόγευμα, συνεχίζουμε προς τον κύριο προορισμό της εκδρομής μας, την Πράγα. Καθοδόν θα περάσουμε από την πλατεία των Ηρώων της Βουδαπέστης με το μνημείο της Χιλιετηρίδας τα οποία αναδεικνύουν ανάγλυφα την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια, γνωρίζουμε την κουκλίστικη πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα και θα γνωρίσουμε τα υπέροχα αξιοθέατά της. Έπειτα, έχετε ελεύθερο χρόνο για να θαυμάσετε πανοραμικά την θέα απο τον μεσαιωνικό Πύργο του Μιχαήλ και να απολαύσετε τον καφέ και την βόλτα σας στα γραφικά καλντερίμια.
Στη συνέχεια, αναχωρούμε και φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας στην πρωτεύουσα της Τσεχίας. Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
Στην εκδρομή μας στην Πράγα την 28η Οκτωβρίου, συνεχίζουμε με πρόγευμα και ξενάγηση. Αρχικά, γνωρίζουμε τη Μικρή Πόλη, τη Μάλα Στράνα, και την Παλιά Πόλη. Θα ξεκινήσουμε απο το Καστρόπυργο Χραντσάνη την Ακρόπολη της Πράγας, μια πόλη μέσα στην πόλη. Στη συνέχεια, θα δούμε το Μοναστήρι Στράχοφ, το Λορέττο, τον Γοτθικό Καθεδρικό ναό του Αγ. Βίττου, τον πύργο της Πυρίτιδας, το Γκέτο, τις μινιατούρες των αλχημιστών, την παλιά έδρα-κατοικία των βασιλέων της Βοημίας και τέλος τον πύργο της παραμυθένιας αυτής πόλης.
Έπειτα, θα περπατήσουμε από τη γοτθική γέφυρα του Καρόλου ΄Δ (14ου αιώνα) με 37 αγάλματα Αγίων και δύο γοτθικούς πύργους, ως την πλατεία της Παλιάς πόλης με το Δημαρχείο, το Αστρονομικό Ρολόι, και τα αψιδωτά παλάτια της.
Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε μια προαιρετική κρουαζιέρα στον Μολδάβα. Έτσι, θα θαυμάσετε από το ποτάμι τα παλάτια, τις γοτθικές εκκλησίες και το κτίριο «Φρεντ & Τζίντζερ». Ελεύθερο απόγευμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για μια ολοήμερη εκδρομή στη Δρέσδη, την ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, στις όχθες του Έλβα. Αρχικά, θα δούμε την Όπερα Semper, το Αναγεννησιακό παλάτι, το επιβλητικό μπαρόκ Swinger.
Στη συνέχεια, συνεχίζουμε προς το Κάρλοβυ Βάρυ, στη δυτική Βοημία. Μετά από μια πανέμορφή διαδρομή φτάνουμε στην πασίγνωστη λουτρόπολη με τις θερμές ιαματικές πηγές και τα πασίγνωστα spa. Έπειτα, ακολουθεί ξενάγηση και ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στην «πόλη των εκατό πύργων» και χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας. Κάντε τα ψώνια σας και απολαύστε μοναδικές στιγμές στην εκπληκτική πόλη. Τέλος, το απόγευμα σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε παραστάσεις Μαύρου θεάτρου ή όπερας.
Δείπνο. διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τη Βιέννη. Αρχικά, φτάνουμε στα θερινά ανάκτορα Σενμπρούν με τους κήπους των Αψβούργων. Στη συνέχεια, γνωρίζουμε τη Βιέννη μέσα από την ξενάγηση. Κατά τη διάρκειά της θα περάσουμε από την περίφημη Κρατική Όπερα της Βιέννης, το Δημαρχείο, το άγαλμα της Θεάς Αθηνάς που κοσμεί τα προπύλαια του εντυπωσιακού Αυστριακού Κοινοβουλίου που ακολουθεί τα αρχιτεκτονικά πρότυπα του Παρθενώνα και του Ζαππείου. Επίσης το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ το Μπαλκόνι του Χίτλερ ,τον γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου.
Έπειτα, έχετε ελεύθερο απόγευμα στο ιστορικό κέντρο της Βιέννης. Μπορείτε να πιείτε έναν καφέ βιεννουά ή να πάτε στο Πράτερ.
Τέλος, το βράδυ προτείνουμε προαιρετική μετάβαση στο Γκρίντσινγκ, με τα παραδοσιακά ταβερνάκια. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε κονσέρτο, συναυλία ή παράσταση όπερας στη Βιέννη. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Νις. Έπειτα, φτάνουμε στο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή και ακολουθεί τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο, διανυκτέρευση.
Τέλος, μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη και τέλος εκδρομής.
Δείτε επίσης τις υπόλοιπες εκδρομές της 28ης Οκτωβρίου στο εξωτερικό. Για αξιοθέατα και πληροφορίες πόλης, συμβουλευτείτε τον επίσημο τουριστικό οδηγό της Πράγας.
*Προαιρετική ασφάλεια η οποία καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους 25€*
*Η εγγραφή σας στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής της εταιρείας μας του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “Πληροφορίες” (INFOS) της ιστοσελίδας μας. Αν δεν το βρίσκετε ζητήστε μας να σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ !! ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ.
Αναχωρήσεις 2026 : 24/10, 20/11, 22/12(XMAS), 29/12(NYE), 02/01/27
